Ads by nuffnang

Wednesday, March 27, 2013

Jumpa lagi London......


Alhamdulillah selamat sampai ke rumah kira kira
pukul 1 pagi hari selasa.

Tidur dan merehatkan mata sebentar, kemudian
jam11 pagi menghadiri mesyuarat produksi
Santai Bersama...

Sepatutnya saya cuti sampai Rabu, tapi ada
beberapa perkara perlu diselesaikan saya
batalkan cuti.

Petang pukul 2.30 petang saya ke Port Dickson
untuk menyertai Kem Remaja Bersamamu 2013.

Beberapa rakan saya tegur, tak penat ke dan 
tak ada rehat yang cukup berikutan perbezaan
waktu lapan jam.

Bagi saya bila dah seronok kerja dan melihat
anak anak Bersamamu yang mengambil bahagian
di Kem Remaja ni, hilang rasa penat dan letihnya.

Dan sambung sikit kisah di London.

Dua hari terakhir di London, salji pulak turun
dengan lebatnya.

Menurut masyarakat setempat, jarang sekali
bulan Mac salji turun dengan lebatnya sebab
penghujung musim sejuk tapi keadaan
cuaca dunia tak menentu maka salji turun
sepanjang hari.

Yang pasti paling seronok adalah anak sedara
saya Syasya Batrisiyia kerana pertama kali
dapat main salji.


Syasya mengepal salji di atab bas Hop On /Off

Dapat jugalah buat bebola salji...

Dalam keadaan sajli yang turun dengan lebatnya,
dia masih nak juga duduk di bahagian terbuka,
bus hop on /off.

Maka mak sedara ni pun kenalah juga menemani
dia dan sempattah buat bebola salji sebesar buah
golf untuk di baling baling.

Dalam keadaan sejuk tu sempat jugalah ke Hard
Rock London, kerana memenuhi permintan
wartawan saya Liza mengirim beli tshirt Hard Rock.


Liza .....nanti ambik T'shirt ya.....
Berhampiran hotel yang kami duduki....

Berikutan dia dah siap tukar duitnya, maka saya usaha
kan jugalah ke Hard Rock kalau tidak dok dlm
bilik hotel berselubunglah.....

Semasa saya menulis entri ini, saya dan wargakerja
sedang menyediakan hadiah untuk peserta kem.

Hari ini acara penutup kem yang berlangsung
3 hari 2 malam di Port Dickson.

InsyaAllah esok saya kongsikan entri Kem Remaja
Bersamamu....

2 comments:

  1. As salam Chik Inn......masih ingat saya lagi? Wah best ye cuti-cuti main salji...

    ReplyDelete
  2. Syasya ni ada iras Chik Inn.:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...