Ads by nuffnang

Friday, November 26, 2010

"ENCiK KEKACANG YANG KAYA RAYA......"

Sebut Encik Kekacang pasti ramai yang tak kenal, tapi kalau sebut nama MR Bean, dari golongan kanak-kanak hinggalah warga emas pasti mengenali lelaki Inggeris yang mempunyai perwatakan yang pelik tapi mencuit hati.

Nama sebenar Mr Bean adalah Rowan Sebastian Atkinson dilahirkan di Newcastle Upon Tyne, pada  9 Januari 1955, kira sama bulan dengan saya, Januari.....tapi tahun jauh bezalah....

Mr & Mrs Atkinson aka Bean
Isteri bernama Sunitra Sastry dan mempunyai 2 cahayamata, Benjamin Atkinson dan Lily Atkinson.

Berikutan saya sedang menyelaraskan rancangan berbentuk dekorasi rumah "home ideas" untuk siaran TV3 tahun depan, maka rakan saya emelkan beberapa keping gambar rumah Mr Bean di England.....

Memang hebat rumahnya......


Ruang rehat famili

Ruang tamu

Ruang makan

Kolam renang dan Jakuzi
Benjamin Atkinson
(sebijik macam bapanya)
Lily Atkinson

Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia tak siapa yang tahu....
....itulah rezeki ......

Apapun, bila kita hidup mewah, rumah besar dan indah, dah dapat capai bintang di langit....rumput dibumi dilupa jangan......

 







11 comments:

  1. Wallah! lawa giler rumah En. Kacang yang betul bendul nih. Tapi tengok muka dia ... hmmm hensem gak, punya isteri yang cantik dan anak yang lawa-lawa. Tapi yang paling berkenan kat rumah dia. Macam resort gitu.

    ReplyDelete
  2. salam chik Inn
    setuju dgn post bila dah mewah,rumput di bumi di lupa jangan..peringatan untuk diri sendiri:)

    ReplyDelete
  3. betul...!! saya setuju tu..

    anyway, mmg pernah dapat emel gambar2 rumah dia ni dulu.. cantik..besor... terpegun tgk..

    ReplyDelete
  4. Salam,
    Kalaulah saya dapat rumah besau macam ni, apa nak buat ya? huh! mesti bosan gila. Tinggal di rumah kecil pun dah bosan...

    -----> Fuyooooo kaya kan dia? Saya pun nak kaya, tapi tak mau lah rumah besar sangat macam istana ni. Kalau buat sekolah pun ok ;) Ish! sebab tu lah tak kaya2 sampai sekarang kan hu hu

    ReplyDelete
  5. salam cik inn..wow cantiknya rumah mr.bean..makcik sangat setuju bila dah tercapai impian setinggi langit,jangan sekali2 lupa pandang kerumput dibawah barulah kita akan bersyukur dgn apa yg ada n berkongsi nikmat yg Allah berikan kepada kita..

    ReplyDelete
  6. wahh kak lin, ternganga mas tengok rumah mr bean tu...sure tak kluar rumah kalau mas dapat rumah secantik tu..he..he...
    anak2 mas minat sangat mr bean...

    ReplyDelete
  7. Setuju dengan komen My life My world, anyss dan PUTUBAMBU, memang rumah Encik Kekacang @ Mr Bean bagaikan resort atau istana,terpegun orang melihatnya, lakonannya bendul aja tapi memang hebat ....

    Tapi bila dah rumah besar memang tak boleh keluar rumah Mas.....sebab nak kemas,mengambil masa lama ni...

    Apapun seperti pandangan makcik dan anymz,baiklah kita hidup sederhana dan bersyukur dengan pemberian Illahi.

    Moga kita sama sama akan perolehi rumah/istana lebih besar tatkala kita berada di syurga kelak... InsyaAllah....

    ReplyDelete
  8. mr bean..
    heheh berkali-kali ulang pun ter tengok jugak..
    menyampah tgk diee tp lawak die lucu..
    aper la..
    die bukan dumb mcm cerita mr bean tp sebenarnya genius..

    ReplyDelete
  9. Salam.
    Wahh dasyatnya rumah dia .Mewah betul dia walau pun berlakon tak pakai skrip sangat kan ?

    ReplyDelete
  10. Chik Inn..
    Pernah terbaca dalam satu artikel yang dia ni bukan calang-calang orang. Dia professor kat salah sebuat uni di england kan? dan dia dah dapat gelaran Sir dari Queen Elizabeth?? Betulkan saya kalau saya salah..
    Dan dia juga pernah muncul dalam filem james bond tapi lupa sapa yg pegang watak james bond rasanya Sean Connery. Sean pun dah dapat gelaran Sir kan???
    Anak2 saya suka dengan cerita Mr Bean...sedangkan saya?? bosan

    ReplyDelete
  11. pohon izin copy...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...